אלו העוסקים בספורט ובפיתוח גופני עוסקים רבות בשאלה "האם תוספי חלבון אכן נדרשים לגוף". מדובר בשאלה שאינה חדשה ומעלה את הצורך בדיון הזה, שהרי לא מדובר בדיון עקר, ולא חשוב וחיוני לתרבותם ועתידם של פיתוח הגוף ואימון הכושר.
אבקת חלבון – האם כדאי?
זוהי שאלה טובה. ישנו את המחנה המצדד בלקיחת תוספי חלבון במשך האימון ואחריו (ואף בימים בהם לא מבוצעים אימונים כלשהם, לטובת המשך רצף הזנתו של הגוף בחלבונים, לטובת בנייה רציפה של רקמת שריר); לעומתו קיים מחנה תומכים לאכילה של מזון "רגיל" ועתיר חלבונים, השוללים את הצורך בתוספי מזון הכוללים חלבון.
אז מה לעשות?
השאלה "מה לעשות" אינה פשוטה, כיוון שלעיתים עולה הצורך לבדוק, לנסות ולקבל את התשובה בעצמכם. באם אינכם בטוחים, כדאי תמיד להתייעץ מומחים לדבר; לא מספיק להתייעץ עם מאמני כושר; טוב תעשו באם תשיגו מידע מהימן גם ממומחים בתזונה; אלו ידעו להתאים עבורכם תפריט ספורט המתאים לשגרת האימונים שלכם.
הקשיבו לגוף
אל תזניחו את קולו של הגוף. היו קשובים למה שהוא אומר לכם, גם אם הקול שלו עדין ושקט. אומרים שהגוף שלנו הוא המדריך והיועץ הטוב ביותר. הימנעו מלדחוס לגופכם היקר חומרים שאינם מטיבים עמו. זכרו כי קבלתם את גופכם במתנה מהטבע, וכך עליכם לשמור עליו כעל בבת עיניכם.
החלטתי לצרוך אבקת חלבון – איזו מהן כדאי לי לבחור?
שאלה פופולארית למדי. לעיתים רבות היא נשאלת בידי אלו המעוניינים לפתח מאסת שריר רצינית. אולם מדובר בשאלה שקשה להשיב עליה, כיוון שלא קיימות תשובות מדויקות בנושא. מדוע? אבקות חלבון מורכבות לרוב מחומרים דומים ומיחס משתנה של חלבון לפחמימות, חומצות אמינו וסוכרים ועוד.