דף הבית / לימודים / עוסקים בחינוך? כדאי לכם לשקול ללמוד לתואר שני
תואר שני בחינוך

עוסקים בחינוך? כדאי לכם לשקול ללמוד לתואר שני

לימודי תואר שני יכולים להתאים למי שעוסק בחינוך והוראה ומעוניין להתפתח, להתקדם מקצועית וליהנות מתוספת לשכר. כמו כן, הלימודים מוצעים כיום במגוון התמחויות וכדאי להשתמש בהם על מנת להרחיב את מאגר הידע

עבודה בחינוך מבטיחה תחושת סיפוק אדירה ותנאים נוחים. לפי נתוני משרד החינוך, בשנת 2013 הועסקו בישראל מעל 137 אלף עובדי הוראה, בגידול של 4% לעומת שנת הלימודים הקודמת.

לצורך השוואה, בשנת 2015/16 הועסקו כבר 164,355 עובדי הוראה במעל 4.7 מיליון שעות עבודה שבועיות. המסקנה היא שאנשים בישראל מעריכים את מקצוע ההוראה ומבינים את האתגר הטמון בו. אך מה עושים אחרי שצוברים מעט ניסיון ואיך נראה האופק של עובדי הוראה מבחינת קריירה?

קידום מקצועי, עלייה בשכר ואפשרויות להתפתח

מלבד היתרונות המגולמים באופי העבודה, מי שעוסק בחינוך צריך לשקול ללמוד לתואר שני. לימודי תואר שני בחינוך מאפשרים בראש ובראשונה להתפתח ולהתקדם מקצועית. הם עוזרים למורים ועובדי הוראה לרכוש ידע מעמיק ומספקים להם ארגז כלים מעודכן עם מיומנויות חדשות. תואר שני מהווה גם את נקודת הפתיחה לתפקידים אחראיים יותר והוא מגלם בתוכו תוספת שכר לא מבוטלת.

עוד סיבה לשקול לחיוב ללמוד לתואר שני בחינוך היא ההתמחות. אם עד היום הסתפקתם בהתמחות מהתואר הראשון או מהסבת האקדמאים, הרי שבעזרת התואר השני תוכלו להרחיב או אפילו להחליף אותה. לימודי תואר שני מוצעים במכללות, אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים אחרים במגוון התמחויות. כל התמחות בנויה בצורה שונה ומאפשרת למורים המוסמכים למצות את הפוטנציאל האישי שלהם.

חשוב לציין שחלק מהמכללות לא דורשות תעודת הוראה כתנאי קבלה ללימודי תואר שני בחינוך. מכאן שהלימודים מיועדים למי שהשלים תואר ראשון והוציא תעודת הוראה, או למי שעוסק בחינוך בהיבט התיאורטי והאקדמי בלבד.

מה מאפיין את ההתמחויות המרכזיות?

מי שעדיין מתלבט בין לימודי חינוך מתקדמים צריך להכיר את המאפיינים של ההתמחויות המרכזיות. תואר שני במערכות למידה למשל יעניק לכם את הכלים והכישורים הנדרשים לפיתוח תכניות לימודים, או לשילוב טכנולוגיות במסגרת מערכות למידה ממוחשבות. זהו מסלול שמתאים למי שרוצה לנצל את הידע שצבר כעובד הוראה ולהשתלב בחברות תקשוב וטכנולוגיה.

מנגד, תואר שני בייעוץ חינוכי שואב השראה מתחומי פסיכולוגיה והוא עוסק בתהליכי התפתחות קוגניטיביים, חברתיים ורגשיים של בני נוער. יועצים חינוכיים מועסקים בזכות התואר השני במערכות חינוך ציבוריות ופרטיות ויש מורים שמשלבים את עבודת הייעוץ עם ההוראה היום יומית.

בנוסף, כדאי לעקוב אחר תכניות התמחות מבוקשות כמו תואר שני בחינוך סביבתי, בחינוך גופני או בחינוך לאמנות. הביקוש למורים עולה כאמור מדי שנה ועובדי הוראה עם תואר שני מקבלים עדיפות במסגרת תהליכי הגיוס. זו סיבה משכנעת להתקדם ללימודי המשך ולהפוך את התואר השני לאמצעי לפיתוח הקריירה בהוראה.

אודות מנהל

בדוק גם

תואר ראשון בפסיכולוגיה

תואר ראשון בפסיכולוגיה – הדרך מכיסא הלימודים אל ספת המטפל

אחד המקצועות שעברו את השינוי התדמיתי הנרחב ביותר בשלושים-ארבעים השנה האחרונות, שלא נדבר על כך ...

תפריט נגישות