סקר מקיף של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) שהתפרסם באחרונה מציג תמונת מצב מדאיגה לגבי תחושת הביטחון האישי של תושבי ישראל – ובתוכם גם של תושבי פתח תקווה. מתברר כי הפחד להיפגע, בין אם מטרור, עבריינות או הטרדות, משפיע בפועל על אופן ההתנהלות היומיומית של אלפי תושבים בעיר.
על פי הסקר, למעלה מ-22% מתושבי פתח תקווה נמנעו במהלך השנה האחרונה מלהגיע למקומות מסוימים בגלל חשש אישי לביטחונם. שיעור זה גבוה מעט מהממוצע הארצי, ועולה אף יותר בקרב נשים – שמהוות את רוב המדווחות על פחד אישי.

נתון נוסף שמעלה דאגה: כ-41% מהנשים בפתח תקווה אינן מרגישות בטוחות לצעוד לבדן באזור מגוריהן לאחר רדת החשכה – פי שלושה מהגברים בעיר. תופעה זו בולטת במיוחד בשכונות הוותיקות, אך קיימת גם בשכונות החדשות של העיר, כולל בקרב צעירות מתחת לגיל 24.
אחת מתושבות שכונת כפר גנים סיפרה למקומון: "בערב אני בודקת מי נמצא ברחוב לפני שאני יוצאת עם הכלב, גם אם זה ליד הבית. הפחד מהפתעות הפך לשגרה".
על אף ההשקעות העירוניות בביטחון, כמו הצבת מצלמות ואכיפה מוגברת, הסקר מצא כי כ-13% מהתושבים בעיר אינם מרגישים בטוחים גם בתוך ביתם או בבניין מגוריהם. תחושה זו בולטת בעיקר בקרב אזרחים ותיקים ובעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך יותר.

כמחצית מהנשים בפתח תקווה מדווחות כי נמנעו מנסיעה בתחבורה ציבורית בשעות מסוימות או בקווים מסוימים – לא בגלל חוסר נוחות, אלא בגלל פחד. גם בקרב גברים, בעיקר צעירים, קיים חשש מוגבר בשעות הלילה, במיוחד בקווים העוברים דרך התחנה המרכזית וסביבתה.
בעיריית פתח תקווה מציינים כי העיר נמצאת בתנופת פיתוח מואצת, הכוללת גם חיזוק מנגנוני הביטחון והשיטור העירוני, אך תושבים רבים טוענים שהפער בין ההשקעות לתחושת הביטחון בפועל – עדיין גדול מדי. "זו עיר מדהימה עם תושבים חזקים", אומר אחד הפעילים הקהילתיים בעיר, "אבל אסור לנו להתרגל למצב שבו כל כך הרבה נשים וגברים מרגישים פחד בסיסי ללכת ברחוב או לעלות לאוטובוס".