דף הבית / תיירות / 5 דברים מפתיעים על גיאורגיה
5 דברים מפתיעים על גיאורגיה

5 דברים מפתיעים על גיאורגיה

גיאורגיה מציעה שילוב מדהים בין נוף, תרבות ונגישות. אז מה אתם לא יודעים עליה? הנה 5 דברים מפתיעים

גאורגיה ובעיקר עיר הבירה טביליסי נחשבות יעדים תיירותיים מומלצים בגלל שילוב בין מזג אוויר נוח, מחירים זולים ותרבות עשירה. גם מבחינה היסטורית יש לגאורגיה הרבה מה להציע, אפילו בלי קשר לעובדה שבעבר הייתה בה קהילה יהודית תוססת.

אז מה בכל זאת עשוי להפתיע אתכם? הנה לפחות 5 דברים שכנראה לא ידעתם על המדינה:

  1. האלכוהול נפוץ מאוד

מחקרים מראים שגיאורגיה הייתה ככל הנראה המקום הראשון בעולם שבו ייצרו יין. לפי ממצאים ארכיאולוגיים, באזור גיאורגיה עיבדו ענבים ליין לפני יותר מ-7,000 שנה. על רקע הנתונים האלה אין פלא שמשקאות שיכר עדיין נפוצים מאוד, בעיקר בגרסת הוודקה המקומית שמכונה “צ’צ’ה” ואותה מייצרים מקליפות ענבים – קצת כמו גרפה – אבל עם אחוזי אלכוהול גבוהים מהרגיל.

  1. סימוני השבילים לא תמיד מדויקים

אחת הסיבות להגיע לגיאורגיה היא כאמור הנוף עוצר הנשימה שנשקף ממרומי הגבעות וההרים. הבעיה היא שטיול רגלי או אפילו בג’יפ שכור לא תמיד עושים את העבודה, כי סימוני השבילים לא ממש מדויקים. הפתרון הוא להזמין טיול ג’יפים בגאורגיה כבר כשנמצאים בארץ או לפחות להצטייד בסיפור דרך, מפה טופוגרפית מעודכנת ומצפן.

  1. גיאורגיה מובילה באדריכלות מערות

הסודות של גיאורגיה נחשפים רק כאשר נכנסים לתוך המערות שנמצאות במעמקי שמורות הטבע. גיאורגיה עשירה מאוד באדריכלות מערות ואפילו לא צריכים להיות מומחים כדי להתרשם מהם. כדאי להתחיל מהמנזר בן 13 הקומות בווארדזיה, כמו גם להגיע לאזור מנזרי דוד גארדז’ה ולעיר הקדומה אופליציחה.

  1. הרי הקווקז תופסים את רוב שטח המדינה

האמת שזו עובדה ידועה יותר מכל השאר, אך עדיין שווה להיזכר בה בכל פעם מחדש. בקצרה, הרי הקווקז תופסים חלק ניכר משטח גיאורגיה והם מהווים בעצמם מוקד משיכה לתרמילאים, מטיילים, צעירים ומבוגרים. פסגות רבות של הרי הקווקז מגיעות לגובה של מעל 4,000 מטר בעוד הר שחארה הוא הגבוה ביותר עם 5,068 מטר. עם זאת, ההר שמושך אליו את רוב חובבי הטיפוס הוא עדיין קזבני שמגיע “רק” ל-5,033 מטר.

  1. במטבח הגיאורגי יש קצת יותר מחצ’פורי

כולם מזהים את המטבח הגיאורגי עם מנה קלאסית של חצ’פורי, אך מדובר בחלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית והעושר שלו בלתי נתפס. מלבד הגבינה הנמסה על בצק העלים יש לגאורגים את החינקאלי, אותו בשר כבש עטוף בבצק ומבושל במים רותחים. לצדו נהוג להגיש בגיאורגיה גם לחם מקומי בשם שוטי, ירקות, עוף, דגים, שזיפים, תירס, רימון וחצילים ממולאים בממרח אגוזים שמכונים על ידי המקומיים “בדריג’אני ניגוזי”. בכל מקרה, אין סיכוי שתישארו רעבים כי ארוחה טיפוסית מאופיינת בשפע גדול וצלחות מכל הסוגים.

אודות מנהל

בדוק גם

חורף טיול לצפון הרחוק

חורף? טיול לצפון הרחוק!

החורף בישראל לא דומה למה שקורה בחלק הצפוני של אירופה והעולם, אז זה בדיוק הזמן ...